Natuur & Milieu

Wij beschikken over een enorm mooi domein dat we ten volle willen benutten. Als het mooi weer is, mogen de matrozen hun boterhammetjes buiten opeten.

De moestuinbakken brengen onze matrozen in contact met de natuur, de aarde, de echte wereld. Want hoe plantjes groeien leer je bij voorkeur in het echt en niet uit een boekje of door een filmpje op de computer.

Als groene én afvalvrije school hebben we aandacht voor een gezonde leefomgeving voor onze matrozen, daarom mogen ze de hele dag water drinken. Als tussendoortjes zijn frisdranken, sportdranken, calorierijke dranken en snoepgoed uit den boze.

  • Onze matrozen drinken bij voorkeur water uit een hervulbare drinkbus die ze van thuis meebrengen, met hun naam erop.
  • Fruit wordt indien mogelijk geschild meegebracht. Bananenschillen nemen we terug mee naar huis in een doosje of afvalzakje dat u zelf voorziet in de boekentas.
  • Brengt uw matroos toch een koek mee? Laat het papiertje of de verpakking dan aub thuis en maak gebruik van een doosje. Alle koekjesafval wordt ook terug meegenomen naar huis.

Bij ons trakteren de kinderen voor hun verjaardag met gezonde lekkernijen of zelfgemaakte koek. Op woensdag is het ‘Fruit op school’ De matrozen die zich inschrijven, krijgen een lekker stukje fruit of groente.

Onze matrozen kunnen naar de bioklas van de gemeente.

Samen met Manu van de firma Groenman, zijn we ons schooldomein aan het vergroenen.

De speelplaats van het lager is onderverdeeld in 3 zones:

  • een speelzone waar de matrozen kampen kunnen bouwen, waar een speelhuisje is met veel buitenspeelgoed, waar ze zich kunnen uitleven op het touwen-en evenwichtsparcours,…
  • een sportzone, waar de matrozen kunnen voetballen en basketballen, …
  • een rustige zone, waar de matrozen in tipi’s en de wilgentunnels een rustig spelletje of een boek kunnen lezen. Nieuw is een grote zandbak, omringd door wilde bloemen, struiken en rustige plekjes.

Zowel bij de kleuters als in de lagere school, is er nog een extra plekje waar kinderen tot rust kunnen komen. Dit noemen we het koalaplekje.

Er is aan elke kleuterklas op het gelijkvloers een schuifraam zodat de kleine matroosjes gemakkelijk buiten kunnen spelen en leren. Ons domein is de perfecte plaats om met de klas naar buiten te trekken om bv over de bijen en de bestuiving te leren, waar de bladeren kunnen ontleed worden en waar de lessen bij mooi weer in de openluchtklas kunnen doorgaan.

Natuur & Milieu